Wat is NIS2?

NIS2 (Network and Information Security) is een Europese richtlijn die organisaties verplicht maatregelen te nemen om het niveau van cyberveiligheid te verhogen in Europa. Het is onderdeel van een bredere strategie om de samenleving te beschermen tegen cyberbedreigingen, zodat burgers en bedrijven optimaal kunnen profiteren van de voordelen van digitale technologieën. Tegen uiterlijk 17 oktober 2024 dient deze richtlijn omgezet te zijn in Belgisch recht. Non-compliance, of het niet voldoen aan deze wet, kan leiden tot hoge boetes en enorme reputatieschade.

Wilt u meer weten over NIS2 en hoe dit uw organisatie beïnvloedt? Download dan ons NIS2 e-book voor de laatste updates en inzichten.

NIS2: uw verantwoordelijkheid, onze zorg

Wilt u meer weten over NIS2? Download hier ons e-book!

Ontdek onze NIS2 blogberichten

Versterk uw cybersecurity met de nieuwe NIS2-richtlijn. Duik dieper in de materie en ontdek hoe wij als uw IT-beveiligingspartner u kunnen ondersteunen. Lees onze inzichtelijke blogs voor meer informatie.

Valt mijn organisatie onder de NIS2-richtlijn?

De nieuwe Europese NIS2-richtlijn is een veelbesproken onderwerp doordat het zoveel sectoren en bedrijven zal treffen. We leggen uit welke organisaties wel en niet onder de richtlijn vallen.

Waarom u nu al aan de slag moet gaan met de NIS2-vereisten

Is uw organisatie een belangrijke of essentiële entiteit en staat u aan het begin van de compliance journey? Dan dringt de tijd. 

 

NIS2: welke impact heeft de nieuwe wetgeving op uw organisatie?

Wanneer uw organisatie als essentiële of belangrijke entiteit wordt beschouwd, valt u onder de scope van de richtlijn. Welke impact heeft de relevante verplichting op uw organisatie?

NIS2-richtlijn: bedrijven moeten zelf actie ondernemen

Door de NIS2-regelgeving krijgt een veel groter aantal bedrijven en organisaties regels opgelegd rond de cyberbeveiliging. Bedrijven moet zelf actie ondernemen

Cheops behaalt ISO27001-certificering voor informatiebeveiliging

Deze certificering erkent de toewijding van Cheops aan het beschermen van gegevens, zowel intern als in alle klant gerelateerde activiteiten.

Opkomende cyberdreigingen in 2024

We leven in een tijdperk waarin geavanceerde technologieën zoals AI en Cybercrime-as-a-service (CaaS) het domein van cybercriminelen aanzienlijk vergroten.  

Cybersecurity is topprioriteit voor CIO’s

CIO’s zetten kostencontrole en efficiëntie nog steeds hoog op de agenda, maar cybersecurity heeft vandaag de hoogte prioriteit op vlak van IT-investeringen.

Blijf op de hoogte van alles van NIS2

Blijf op de hoogte van NIS2 en de impact op uw sector. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! 

Stel uw vraag aan onze expert.

Heeft u vragen over NIS2? Stel uw vraag aan onze expert en krijg advies op maat.